اثرگذاری قشم در تبادلات اقتصاد تجارت جهانی در مسیر جاده ابریشم
به گزارش اخبار آزاد مناطق، طرح جامع قشم سال۱۳۷۵ از سوی شرکت «سوءکو» سوئد برای توسعه همهجانبه قشم ارائه شده بود، اما به دلایل مختلف تاکنون اجرایی نشده است.
حمیدرضا مومنی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در طول دوره چهار و نیم ساله حضورش در این منطقه آزاد، بارها بر اهمیت اجرایی شدن این طرح جامع و بهرهمند شدن تمامی مردم جزیره از توسعه پایدار و اشتغال جوامع محلی تاکید داشتند.
نشست مدیران عامل و نمایندگان هفت شرکت مشاورهای برتر کشور برای هماندیشی طرح جامع قشم و نقشه راه توسعه همهجانبه در این جزیره نیز در راستای توصیههای مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و با حضور معاونان فنی و زیربنای، توسعه مدیریت، مدیر طرح و برنامه، مدیر معماری و شهرسازی و رئیس مرکز پژوهشها و مطالعات سازمان منطقه آزاد قشم در سالن مرکز بینالمللی رشد برگزار شد.
در این نشست، ابتدا معاون فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد قشم قابلیتهای مهم نفت، گاز، برق پاک، صنایع مختلف، شیلات، گردشگری، تولید همزمان آب و برق، موقعیت جغرافیایی قشم در منطقه، فرودگاه بینالمللی این جزیره، راههای مواصلاتی و طرح جامع ارتباطی خلیج فارس با محوریت پل که باعث ارتباط قشم با سرزمین اصلی از طریق راه زمینی و ریلی میشود را برای شرکتکنندگان تشریح کرد.
محرم بهاروند با اعلام اینکه کریدور راه ابریشم نقش مهمی در اقتصاد کشورهای این مسیر بینالمللی خواهد داشت، افزود: قشم با مزیتهای فراوان باید سهم مهمی از فرآیند تبادلات اقتصاد تجارت جهانی این مسیر بینالمللی را به خود اختصاص دهد.
مدیران عامل و نمایندگان شرکتهای حاضر در این نشست اعلام کردند که طرح جامع سوءکو علیرغم گذشت ۲۴سال از زمان ارائه آن، همچنان طرحی فراگیر و قابل اجرا است.
آنان با ارائه رزومه فعالیتهای خود در نقاط مختلف کشور و همکاریهایی که با شرکتهای خارجی داشتند، پیشنهاد ادامه نشستها با هدف رسیدن به یک نقطه مشترک برای ارائه طرح جامع جدید به سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کردند.
معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد قشم هم در این نشست بر اهمیت اجرایی شدن طرح جامع جزیره قشم با توجه به نگاه ویژه حمید رضا مومنی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل این سازمان برای توسعه همهجانبه این طرح در سرتاسر جزیره، تاکید کرد.
عابدین سعادتفر، ادامه داد: با توجه به اهمیت اجرای این طرح، هیچگونه مشکلی در زمینه تامین اعتبارات مورد نیاز آن نداریم.
مدیر طرح و برنامه سازمان منطقه آزاد قشم هم اعلام کرد: رسیدن به بالاترین رشد اقتصادی در این منطقه با توجه به ظرفیتهای عنوان شده، به نگاهی جامع و تفکر مدیریتی نیاز دارد.
ناصر ذاکری گفت: قشم همانند کتابی است که هر برگ آن ظرفیتی برای توسعه و تحول در حوزه اقتصادی است.
مدیر معماری و شهرسازی سازمان منطقه آزاد قشم هم با تقدیر از حضور مشاوران رتبه یک برنامهریزی فضایی کشور در این نشست، گفت: بسترهای زمانی-مکانی متفاوت مترتب بر طرح جامع جزیره قشم، طرحهای رایج و همسان تیپ۱۹ را برای این منطقه ناکارآمد می سازد.
به گفته علی توبچی ثانی، مزیتهای گسترده منطقه از یکسو و پیچیدگیها و عدم قطعیتهای سپهر برنامهریزی، فرصتها و چالشهای فروانی را فراروی این طرح قرار میدهد.
وی با برشمردن برخی عینیتهای وضع موجود همچنین بر ضرورت تحلیل عمیق شرایط و پرهیز از هرگونه سطحینگری تاکید و گفت: تلاش برای تدوین برنامهای پابرجا که با وجود تمامی پیچیدگیها و تغییرات، توسعه جزیره قشم را محقق سازد از رسالتهای مهم مشاور منتخب میباشد.
شایان ذکر است، مدیران عامل و نمایندگان مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران، مهندسین مشاور شهریگ، سبزاندیش پایش، شرق آیند، شهر و خانه، مآب و سنجش امکان طرح در نشست هماندیشی طرح جامع جزیره قشم حضور داشتند.
به طور حتم در آینده نزدیک با انتخاب برترین طرح ارائه شده از سوی شرکتهای مشاورهای برنامهریزی فضایی کشور، شاهد تحولات جدید در برنامه توسعه همهجانبه جزیره قشم باشیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰