مشاور رئیس‌جمهور در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت اظهار داشت:

آنچه «شهید حاج قاسم سلیمانی» از بقیه متمایز کرد، «دل‌سپردگی به ولایت» بود

مشاور رئيس‌جمهور و دبير شورايعالی مناطق آزاد تجاري-‌صنعتی و ويژه اقتصادی با تسليت به مناسبت فرارسيدن ايام شهادت حضرت فاطمه زهرا‌(س) و سالروز شهادت سپهبد حاج قاسم سليمانی، تقارن اين دو مناسبت را نشان دهنده ارادت سيد شهدای جبهه مقاومت شهيد سليمانی به بانوی دو عالم دانست.

به گزارش اخبار مناطق آزاد، سعید محمد با حضور در دانشگاه علم و صنعت و در جمع دانشجویان این دانشگاه گفت: انقلاب ما انقلاب آرمانی بود و کسانی که هشت سال جنگ تحمیلی را سپری کردند و تلاطم‌های متفاوت را پشت سر گذاشتند، به دنبال نام و مادیات نبودند و به دلیل دیدگاه آرمانی و ارزشی این عزیزان و با کمک خداوند توانستند این بحران‌ها را پشت سر بگذارند.

وی اظهار داشت: آنچه لازم است در این نشست به آن بپردازیم، نگاهی گذار به چارچوب فکری و شخصیتی شهید سلیمانی است. طبق فرمایش مقام معظم رهبری(مدظله)، شهید سلیمانی به عنوان یک قهرمان ملی و الگو در کشور ما بخصوص برای جوانان مطرح هستند و شاید کمتر کشوری باشد که قهرمانان واقعی ملی در این تراز داشته باشد. باید از این داشته‌ها به شدت مراقبت کنیم و برای شکوفاتر شدن آن تلاش کرده و به عنوان مکتب سلیمانی آن را به جوانان عرضه کنیم. باید تمام جوانب آن را ببینیم، بسنجیم و واکاوی کنیم و آنها را به عنوان الگو، ثبت و ضبط و درس آموخته‌های آن را برای نسل‌های آینده بازگو نماییم.

مشاور رئیس‌جمهور گفت: آنچه شهید سلیمانی را با بقیه متمایز کرد، «دل‌سپردگی به ولایت» بود. وقتی در جامعه متنوع و متکثر نگاه می‌کنیم با همه سلایقی که وجود دارد، همه برای شهید سلیمانی ارزش ویژه‌ای قائل هستند. خیلی از اصولگراها ایشان را اصولگرا می‌بینند و بسیاری از اصلاح‌طلبان، اصلاح‌طلب. عملکرد ایشان به گونه‌ای بود که هیچ‌گاه تحت‌تاثیر خط و خطوط و جریانات سیاسی قرا نگرفتند و صرفا در جهت چارچوب فکری مقام معظم رهبری(مدظله) حرکت کردند و این یک نقطه بسیار ارزشمند از خصوصیات شهید قاسم سلیمانی است.

وی، دوره خدمت شهید سلیمانی را در نیروی قدس سپاه دوره تحول در کشور برشمرد و افزود: بعد از دوره مدیریت ایشان، تحول بسیار شگرفی را شاهد بودیم. فردی که توانست به عنوان یک استراتژیست نظامی در کل دنیا اثرگذار شود، نتیجه آن در دوره رعب و وحشت از وجود نیروهای تکفیری در کل دنیا قابل بررسی است. ایشان توانستند با سازماندهی سریع، نسبت به بسیج و به‌کارگیری همه امکانات نیروهای جبهه مقاومت با نیروهای تکفیری مقابله کنند‌‌.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی، اذعان کرد: شهید سلیمانی به مسائل هم نگاه نظامی داشتند و هم نگاه اقتصادی. دیدگاه بلند اقتصادی ایشان به گونه‌ای بود که در اوج درگیری و جنگ قرارداد اقتصادی منعقد می‌کردند و برای بازگرداندن دیون جمهوری اسلامی ایران از هیچ تلاشی فروگذار نکردند.

سعید محمد ادامه داد: باید از این تفکر و ایده درس بگیریم و در دل این تفکرها فرصت‌هایی را خلق کنیم و مسائل کشور را حل و فصل نماییم.

وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درخصوص دلیل انتخاب ایشان به عنوان عضو هیات امنای دانشگاه علم و صنعت گفت: به نظر بنده هیات امنا بودن به اینکه در کدام دانشگاه تحصیل کرده‌ای بر‌نمی‌گردد؛ بلکه به رشته تحصیلی و حوزه فعالیت اشخاص مرتبط است. دانشگاه علم و صنعت چون بحث فنی و مهندسی هست و تجربه کافی در این زمینه باید داشت و اینکه امروز بحث‌های علمی با مسائل صنعتی و اجرایی کشور عجین است، هیات امناء و گردانندگان دانشگاه باید بتوانند ارتباط خوبی با صنعت، پژوهش و دانشگاه برقرار کنند.

مشاور رئیس‌جمهور درخصوص اقدامات صورت گرفته در جهت خنثی‌سازی و غلبه با تحریم‌ها در دوره مسئولیت شهید سلیمانی در مجموعه سپاه قدس نیز گفت: روحیه‌ای در سیستم اداری کشور در ۸سال گذشته حاکم بود که مسئولین و کارکنان دولت در چارچوب‌های که تعریف شده بود، کار می‌کردند. با این کلیشه‌های متعارف در دوران بحران نمی‌توان اقدامی انجام داد، کشور در حال جنگ اقتصادی است و باید روش‌های مختلفی اتخاذ شود، اگر بخواهیم با همان چارچوب‌ها کشور را اداره کنیم، با بحران جدی مواجه خواهیم شد، پس باید به دنبال مسیرهای جدید بود. در دولت سیزدهم و با روحیه انقلابی که وجود دارد، این اتفاق خواهد افتاد.

سعید محمد ادامه داد: در این بین سپاه پاسداران با همکاری بخش خصوصی از همه ظرفیت‌ها استفاده کرد، بحث خنثی‌سازی تحریم‌ها پیگیری شد و در بعضی از بخش‌ها، سپاه بحث دور زدن تحریم‌ها را پیش گرفت. در بخش خنثی‌سازی نیز بسیاری از پروژه‌هایی که غیرفعال مانده بود و شرکت‌های خارجی آنها را رها کرده بودند، با تکیه بر توان داخلی و به روش بومی‌سازی به بهره‌برداری رسیدند‌‌.

وی درخصوص اجرای برنامه تحولی در مناطق آزاد نیز اظهار داشت: مناطق آزاد موتور پیشران اقتصاد کشور هستند. در کشور ما متاسفانه مسیر به بیراهه رفته، بحث سرمایه‌گذاری، تولید و صادراتی که باید اتفاق می‌افتاده، رقم نخورده است. مناطق آزاد باید به ریل اصلی خود برگردد و این نیازمند اصلاح قوانین و مقررات در این مناطق است. به مناطق آزاد نمی‌توان مثابه سرزمین اصلی نگاه کرد. در سنوات گذشته اتفاقات بدی در مناطق آزاد در حوزه قوانین و مقررات افتاده است، جاذبه این مناطق به معافیت مالیاتی و معافیت گمرکی است، اگر این دو جاذبه از مناطق آزاد گرفته شود، هیچ اتفاقی در مناطق آزاد نخواهد افتاد.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی در پاسخ به سوالی درخصوص دلایل عدم موفقیت پژوهشگران ایرانی در تولید انبوه واکسن داخلی کرونا نیز گفت: خوشبختانه در کشور ما در بحث علمی و دانشی مشکلی وجود ندارد، مشکل اصلی در بخش «تجاری‌سازی» و «صنعتی» است؛ چراکه همزمان با بحث علمی و پژوهشی می‌بایست تجهیزات موردنیاز هم نصب شود که بعد از تست‌های حیوانی و انسانی قابلیت تولید انبوه وجود داشته باشد. متاسفانه در این بخش با خلاء مواجه شدیم که مانع اصلی آن تحریم‌ها بود که خرید تجهیزات از کشورهای دیگر را مختل کرد و بسیار زمان‌بر بود.

گفتنی است، سعید محمد مشاور رئس‌جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی عصر روز چهارشنبه (‌۱۵دی‌ماه) با حضور در دانشگاه علم و صنعت، با دانشجویان این دانشگاه دیدار و گفت‌وگو کرد.