در نامه سرگشاده رئیس انجمن سرمایه‌گذاران منطقه آزاد انزلی به وزیر اقتصاد مطرح شد:

آقای خاندوزی؛ در منطقه آزاد انزلی چه خبر است؟

حدود ۲سال‌و‌نیم از فعالیت دولت سیزدهم می‌گذرد. رئیس‌جمهور محترم در این ایام بارها عنوان کرده بودند رویکرد شایسته‌گزینی و برخورد با مدیران نالایق را در پیش می‌گیرند و صراحتا عنوان کرده بودند‌: «عیار در این دولت؛ عملکرد، کارنامه و توان مدیریتی و اجرایی مدیران در حل مسائل مردم و پیشبرد طرح‌های دولت است.» اما آنچه که عملا در این دو‌سال و نیم در مناطق آزاد خاصه در منطقه آزاد انزلی اتفاق افتاده است، خلاف رویکرد رئیس‌جمهور و دولت محترم است.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، رئیس انجمن سرمایه‌گذاران منطقه آزاد انزلی، کارآفرین و صادرکننده برتر کشور درخصوص مباحث مدیریت سازمان منطقه آزاد انزلی و وضعیت بلاتکلیف آن از نظر مدیریتی خطاب به وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت، نامه‌ای سرگشاده نوشته است.

در متن نامه احمد طاهری خطاب به سیداحسان خاندوزی چنین نوشته است:

 

جناب آقای دکتر خاندوزی

وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت

حدود دوسال‌و‌نیم از فعالیت دولت سیزدهم می‌گذرد. رئیس‌جمهور محترم در این ایام بارها عنوان کرده بودند رویکرد شایسته‌گزینی و برخورد با مدیران نالایق را در پیش می‌گیرند و صراحتا عنوان کرده بودند‌: «عیار در این دولت؛ عملکرد، کارنامه و توان مدیریتی و اجرایی مدیران در حل مسائل مردم و پیشبرد طرح‌های دولت است.» اما آنچه که عملا در این دو‌سال‌و‌نیم در مناطق آزاد خاصه در منطقه آزاد انزلی اتفاق افتاده است، خلاف رویکرد رئیس‌جمهور و دولت محترم است.

بنده به‌عنوان رئیس انجمن سرمایه‌گذاران منطقه آزاد انزلی، رئیس کانون کارآفرینی گیلان و کارآفرین برتر کشور، با سابقه سال‌ها خدمتگزاری در عرصه‌ تولید و اشتغال؛ روند انتخاب مدیران در منطقه آزاد انزلی را نه بر‌اساس شایسته‌گزینی، که براساس مسائل سیاسی و جناحی می‌بینم‌. درحالی که دولت جهادی و انقلابی این نوید را به فعالان اقتصادی و صنعتی داده بود که دست‌کم مناطق آزاد دیگر میدانی برای حیاط خلوت سیاسی دولت‌ها برخلاف برخی دولت‌های قبل نخواهد بود.

اما آنچه که اکنون برای بنده جای سوال می‌باشد، این است که مدیران فعلی منطقه آزاد انزلی که حدودا هر سال تغییر می‌یابند، بر چه اساس انتخاب شده و بر چه اساسی عزل و نصب می‌شوند؟ بنده سال‌هاست شما را با سوابق و سواد کاری اقتصادی چه در وزارت، مجلس و کمیسیون اقتصادی و چه قبل‌تر از آن می‌شناسم و می‌دانم که بر مسائل جاری و اقتصادی کشور اشراف کامل دارید. سوالم این است که به نظر شما چند‌ماه طول می‌کشد تا هر مدیر اقتصادی با فضای کار تحت مدیریت خود علی‌الخصوص مدیری که قرار است در منطقه آزاد انزلی کار کند، با فضای کاری خاص و ویژه خود آشنا شده و بر‌اساس آن تعاملات و وظایف کاری خود را تنظیم و کارآمد کند؟ در سال‌های گذشته خصوصا در سه‌سال اخیر روند تغییر مدیران عامل و تعیین سرپرست به چرخه‌ معیوبی بدل شده است که پیش از آنکه نشان دهنده اقتدار عمل در تصمیم‌گیری‌ها و مناسبات تجاری و اقتصادی باشد، تداعی کننده آسیب به بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران و کارآفرینان منطقه است.

نمی‌دانم در دیگر مناطق آزاد کشور نیز چنین خبرهایی هست یا تنها در منطقه آزاد انزلی که به عنوان هاب تجاری بنادر شمال کشور شناخته شده و در نزدیکی بسیاری از کشورهای حاشیه خزر است؛ مدام به دلیل تغییر مدیریت‌های پی‌در‌پی، توسعه در آن رنگ می‌بازد و به مکانی برای جابه‌جایی مدیران خصوصا مدیران تازه‌کار تبدیل شده است؟

خود عارض هستید که اگر مدیری بخواهد کارنامه‌ای موفق و خروجی مناسبی از فعالیت خود داشته باشد، نیازمند ثبات و بهبود زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری و امنیت سرمایه‌گذاری است و حال اگر این امنیت و ثبات ابتدا برای خود او تعریف نشود، چطور می‌تواند این امنیت و رونق کسب‌و‌کار را به سرمایه‌گذاران حال و آینده منتقل کند؟!

خود پاسخ دهید که آیا منطقه آزاد انزلی مکانی برای توسعه و سرمایه‌گذاری است یا بنگاهی برای کاریابی؟

در ثانی، جواب ضرر و زیان سرمایه‌گذاران فعلی منطقه آزاد را چه کسی می‌دهد؟ مدیرانی که با هزینه بخش خصوصی و بیت‌المال در یک یا دو‌دهه اخیر در همین سازمان تربیت شدند، اما هر بار به طریقی با ادعایی حاشیه‌ای و واهی به کناری رانده شدند و دیگران به جای آنان منصوب شدند!

سوال اینجاست اگر این مدیران که در ساختار سازمانی رشد کرده و پرورش یافته‌اند، فساد و مسئله داشتند و ناکارآمد بودند، چرا تاکنون بررسی و برخورد نشده است و به مراجع قضایی معرفی نشدند و اگر متعهد و متخصص و بدون فساد و مشکل بودند، که ظاهرا اینطور می‌باشد؛ چطور با آبروی افراد و سوابق و خدمات آنان اینگونه بازی می‌شود و یک‌شبه و با دلایل ساختگی برکنار می‌شوند؟!

در منطقه آزاد انزلی چه خبر است که افرادی برای گرفتن پست مدیریت، افراد کاردان و باتجربه را چنین لگدمال می‌کنند و خود به اسم مدیر جهادی بر صدر و جایگاه بالا تکیه می‌زنند و سپس طی یک‌ماه از زندان سر در می‌آورند؟ پرسش اصلی این است که آیا مدیران جدید و یا آینده، از مدیران فعلی که منصوب همین دولت هستند، بهترند‌؟ به عنوان نمونه سرپرست فعلی به مدت ۹ماه در همین منطقه تجارب ارزنده‌ای به‌دست آورده و ارزش افزوده‌ای را کسب کردند و به عنوان بارزترین مشخصه عملکردی، ایشان تعامل شایسته و موثری را با بخش خصوصی و حاکمیت تا به حال داشته‌اند که نشان از توان مدیرعاملی ایشان در آینده است و اکنون می‌توانند با بخش‌های مختلف اقتصادی و سرمایه‌گذاری برای رونق منطقه آزاد انزلی گام بردارند؛ اما بنا‌به دلایلی نامعلوم و شاید هم معلوم، شایعه برداشتن ایشان و انتصاب فرد جدید مطرح شده که قطعا این شایعه در کاهش اقتدار عملکرد ایشان در اصلاح امور و تسریع در فعالیت‌های اقتصادی تاثیر منفی خواهد داشت.

باید بگویم در صورت اثبات حضور ایشان در جایگاه مدیرعاملی، می‌شود به پاک‌دستی، عدالت‌محوری و روحیه مبارزه با رانت و فساد ایشان امیدوار بود که نوید روزهای خوبی در کارزار اقتصادی منطقه آزاد انزلی خواهد داشت.

 

آقای خاندوزی؛

بنده در این خصوص هم برای شما پیغام گذاشته بودم و البته متوجه نشدم اکنون اولویت شما در منطقه آزاد انزلی چیست؟ سوال دیگری از شما دارم و آن اینکه فکر می‌کنید دلیل خیمه زدن و سینه دریدن برخی به اصطلاح جهادی که سابق بر این چنین نبودند و با دسته‌ها و مجموعه‌های دولتی دیگری همراه بودند، اکنون چرا این افراد برای حضور در هیات مدیره، معاونت و یا مدیریت برخی از پست‌ها در منطقه آزاد انزلی خود را آماده کرده‌اند و حق به جانب پیگیر امور کاری خود در این سازمان هستند؟

در ۲۰سال اخیر همواره برخی از اشخاص اعم از برخی از نمایندگان مجلس، استاندار و برخی افراد خاص‌! برای ایجاد پست و سمت برای وابستگان خود در هیات مدیره و معاونین منطقه آزاد پافشاری می‌کردند و عموما موفق هم می‌شدند. افرادی که برای دستیابی به مناصب با دولت‌های وقت همسو می‌شدند؛ اما انتظار این بود دولت محترم آقای رئیسی بساط چنین سهم‌خواهی‌ها و حیاط خلوت‌های سیاسی را جمع کند و مانند برخی دولت‌های قبل نشود.

همانطور که می‌دانید به‌نام مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و خاصه منطقه آزاد انزلی ردیف بودجه‌ای تعریف نشده و تنها راه درآمد سازمان از عوارض پرداختی توسط بخش خصوصی، فروش زمین و سرمایه بیت‌المال می‌باشد. پس صاحبان اصلی مناطق آزاد ما بخش خصوصی هستیم که با مدیران تمام ادوار و دولت‌ها می‌بایست کار کنیم و عجیب است که برای انتخاب مدیران عامل و هیات مدیره‌ای که قرار است بر مناطق ما مدیریت کنند، هیچ مشورتی از ما گرفته نمی‌شود و این دولت که شعار مردمی بودن سرداده بود، انتظار می‌رفت که حتما تمام انجمن‌ها و سندیکاهای بخش خصوصی در این سبک تصمیم‌گیری‌ها حق رای موثر داشته باشند و اکنون حتی مشورت هم نشده است!

مگر ما همان قشری نیستیم که در زمان جنگ پای کشور ایستادیم و در خط مقدم اقتصادی تلاش کردیم؟! مگر ما همان قشری نیستیم که در زمان بیماری کرونا پا به پای جبهه پزشکی پای کشور ایستادیم؟! مگر ما همان قشری نیستیم که…؛ پس چرا در زمان تصمیم‌گیری‌ها برای خودمان کوچکترین دخالتی نداریم؟!

 

جناب آقای خاندوزی؛

در ایام جوانی من و شما کسانی که شور و شوق خدمت و جهاد انقلابی داشتند به جای کسب مناصب و مدیریت‌ها، عازم جبهه‌های جنگ یا مناطق محروم می‌شدند تا به مردم خدمت کنند. اما اکنون چرا افرادی که سودای جهادی در سر دارند، به مردم محروم سیستان و بلوچستان، کردستان رنج‌دیده و مظلوم، مردمان نجیب شمال و جنوب خراسان، مردم جنگ‌زده خوزستان، غیورمردان لرستان و جای‌جای نقاط محروم کشور کمک نمی‌کنند و تنها به حضور در مناصب دولتی و شبه‌دولتی و استفاده از بیت‌المال دلخوش کرده‌اند و به دلایل واهی و غیرواقعی موجبات کناره‌گیری و عزل مدیران شایسته و با‌ تجربه چندین ساله را فراهم کرده و خود با کارنامه شعاری و غیرکاربردی از حقوق و مزایا، تسهیلات، منازل و خودروهای لوکس و ماموریت‌های مختلف بهره بردند؟

به دیدگاه بخش خصوصی حقوق چنین مدیرانی تنها ۵۰-۴۰میلیون ماهانه مندرج در فیش حقوقی نیست. پرداخت هزینه‌های ایاب و ذهاب، خوراک، خودروی لوکس و هزینه‌های جاری آن، تامین منازل لاکچری و… که درآمد پنهان این مدیران است؛ که اگر ما به عنوان بخش خصوصی می‌خواستیم این سطح از رفاه را برای خود ایجاد کنیم، قطعا با لحاظ سود بانکی تمام موارد فوق می‌بایست ماهیانه حدود ۳۰۰میلیون تومان هزینه می‌کردیم که این مبلغ همین الان برای هر مدیر این چنینی به صورت هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم و پنهان از خزانه دولت و بیت‌المال و بخش خصوصی پرداخت می‌گردد.

 

آقای وزیر؛

یک کارآفرین که لیست ماهیانه بیمه کارکنانش میلیاردها تومان می‌باشد، اگر بخواهد بعد از دوران بازنشستگی کل سنواتش را دریافت کند، به اندازه میزان سنوات محاسبه شده چهارسال این آقایان هم نمی‌شود؛ به همین دلیل است که برای کار در منطقه آزاد انزلی ولو اندک و به میزان چندماه و یا دوسال سینه چاک می کنند و کارها می‌کنند!!!

 

جناب آقای خاندوزی؛

امیدواریم با این رویکرد دولت که مانند دیگر دولت‌ها پیش رفته است، منطقه آزاد انزلی بیشتر از این توسط فرزندان مسئولان و آقازاده‌ها تصرف نشود و خدای ناکرده این پست و مدیریت‌ها زمینه رانت و حقوق و ماموریت و پر کردن رزومه و باقی موارد نباشد و همه نیت‌ها بر مبنای جهادی و انقلابی باشد، نه چیز دیگر‌…

امیدوارم این مدیران جدید در فضای مجازی به طور شفاف با مردم و سرمایه‌گذاران سخن بگویند و اعلام کنند به‌دنبال خدمت‌اند، نه نعمت‌های ناصواب از بیت‌المال‌…

 

جناب آقای وزیر اقتصاد!

در پایان بنده به‌عنوان کارآفرین و خادم عرصه صنعت و اشتغال از شما تقاضا می‌کنم شخصا در منطقه آزاد انزلی حضور یافته و به‌طور واقعی، نه آمارهای ساختگیِ کاغذی، ببینید که وضعیت سرمایه‌گذاری، امنیت کسب‌وکار و وضعیت اشتغال و تجارت به چه صورت است. آن وقت خود قضاوت کنید با چنین وضعیت و کارنامه‌ای، کدام عقل سلیم حاضر است در اینجا سرمایه‌گذاری کند؟ موضوعی که راجع به آن می‌توانم ده‌ها برگه نقد و نظر و آمار حقیقی را از فعالان صنعتی منطقه آزاد انزلی گرفته و به عنوان رئیس انجمن سرمایه‌گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی خدمت شما تقدیم کنم.

خواهش می‌کنم شرایطی را فراهم نمایید تا کسانی که قصد خدمت دارند و انقلابی و جهادی هستند، پس از انتصابشان در سازمان منطقه آزاد انزلی چه به عنوان مدیرعامل و چه به عنوان هیات مدیره و چه به عنوان معاونین، با همان پایه حقوق مسند قبلی به‌کار گرفته شوند. یعنی از هرجایی که در آن کارمند بودند و به منطقه آزاد انزلی مامور می‌شوند، قانون شود با همان درآمد قبلی در سازمان منطقه آزاد انزلی خدمت کنند؛ چه از وزارتخانه، چه از جهاد، چه از شیلات، چه از استانداری، چه از دانشگاه و چه از هر نهاد دیگری‌…